Forventningsbaseret klasseledelse

Pædagogisk udvikling ligger ikke alene i, at besvare spørgsmålet om hvad vi forventer af eleverne. Men også i at søge svaret på, hvad vi skal forvente af os selv som praktikere, for at sætte eleverne i stand til, at indfri de forventninger vi har til dem.

Forventningsbaseret klasseledelse er en metode, der fokuserer på, hvordan lærere og pædagoger kan arbejde med et fælles afsæt omkring tydelige og konkrete forventninger til eleverne.
Forventningsbaseret klasseledelse går skridtet videre og sætter fokus på, hvordan lærere og pædagoger kan sætte eleverne i stand til at indfri de forventninger de har til eleverne.

Det handler om forventninger til eleverne og til os selv som praktikkere.
Forventningsbaseret klasseledelse sætter ligeledes fokus på, hvordan elevernes forældre, skolernes AKT/inklusionsmedarbejdere eller skolens andre ressourcepersoner kan involveres i, at sætte eleverne i stand til at indfri de forventninger, der er til eleverne i skolen.

Metoden er gennemprøvet i praksis igennem 5 år på flere skoler, med meget gode resultater til følge. Endvidere er metoden udvalgt som et eksemplarisk forløb i kategorien ”Klasseledelse og ro i klassen” af Dansk Center for Undervisningsmiljø.